Bli frivillig

Parkenfestivalen har hatt stor suksess siden første arrangement i 2006. Nå kan du være med å skape Bodøs største kulturopplevelse. I tillegg til den unike festivalopplevelsen, blir du også kjent med andre likesinnede, som alle har et felles mål - å skape en best mulig opplevelse for publikum og artister.

Parkenfestivalen trenger din hjelp for å kunne gjennomføre årets arrangement med stil. I løpet av festivalhelga vil over 350 frivillige gjøre en kjempeinnsats for at festivalen skal kunne gjennomføres mest mulig smertefritt. Parkenfestivalen er basert på mange timer med dugnadsinnsats. Ingen frivillige – ingen festival!

Vårt utgangspunkt er at du som frivillig må være 18 år, men på noen områder vil vi ha bruk for deg mellom 16-18 år.

Dette kan du gjøre som frivillig:

Barpersonale
Her ønsker vi primært folk med erfaring fra bar og servering. Du må være flink til å selge, du må være positiv og utadvendt. Du må også takle høyt tempo og til tider stress – og tørre å si nei til de som har tatt seg en øl for mye!

Bongsalg
Mange trofaste bongselgere har vært med siden starten – selv om det er travelt, er det et morsomt arbeidsfelt. Tåler du ikke stress, passer du ikke inn her. Det er også nødvendig at dine matematikkunnskaper er i orden. Bongselgere er enten stasjonert på området eller med fast vakt i bongstasjoner.

Billettsalg – Akkreditering – Armbånd – Inngang
I forkant av festivalen har vi behov for personell til billettsalg og påsetting av armbånd. Er du ansvarsbevisst, jobber godt under press og kan stille opp denne uka før det braker løs, er dette kanskje noe for deg.

For å få publikum og akkrediterte inn på festivalområdet trenger vi frivillige som sjekker billetter og leverer ut akkrediteringer. Her er det trøkk, så dette er ikke en jobb for lettskremte. Ønsker du å være i fronten der det skjer, så er dette stedet for deg!

Transport
Å være sjåfør for festivalen krever at du har kjørt mye bil tidligere. Og at du er en stødig, rolig sjåfør. I tillegg er det en fordel å være kjent i byen. Festivalens transportavdeling håndterer kjøring av artister, utstyr, og diverse runneroppdrag (innkjøp av utstyr, rekvisista, levering/henting av utstyr).

Merchandise
Fra eget telt på festivalområde selges merchandise for festivalen og artistene. Her er det en fordel med erfaring fra pengehåndtering/salg.
 
PR-ARBEID
Har du tid til å henge opp plakater, kjøre ut aviser eller gjøre annet PR-arbeid i ukene før festivalen, har vi oppgaver til deg. Skal du på kjøretur til Sverige, Helgeland, Lofoten/Ofoten og har ekstra plass i bilen, ta kontakt eller skriv dette i notatfeltet i frivilligskjemaet.

Miljøgruppa
En av de viktigste jobbene man kan gjøre! I august 2008 ble Parkenfestivalen sertifisert som Miljøfyrtårn. Det stilles strenge krav til grønne arrangementer, og festivalen oppfordrer derfor frivillige til å bli med i Miljøgruppa. Så er du opptatt av miljøet, og ønsker å bidra til at Rensåsparken ser bra ut under festivalen og etterpå, meld deg på Parkens Miljøgruppe. Her er det mulig for deg under 18 år å melde deg som frivillig.

Servering av mat
Bli med å server mat til sultne festivaldeltakere, fra Parkens matboder. Vi søker folk som har jobber med matsalg/servering før, og som er serviceinnstilt, positiv og utadvendt!

Frivilligservice
For at alle våre flinke frivillige skal ha en fin opplevelse på jobb for Parkenfestivalen, er det viktig at vi også husker på å ivareta de som gjør en super innsats for publikum og artister. Derfor trenger vi også noen som tar vare på de frivillige, serverer kaffe, motiverer, sprer glede og sørger for at stemningen er på topp.

Frivilligregistreringen starter tidlig 2017.

Bli med som frivillig på Parkenfestivalen!