Bli frivillig

Parkenfestivalens store suksess siden oppstarten i 2006 skyldes mange faktorer, og en av de viktigste er innsatsen til de frivillige. 400 frivillige står på og bidrar til at festivalen gjennomføres på fantastisk vis, år etter år.

REGISTRER DEG SOM FRIVILLIG FOR PARKEN 2018 HER

For spørsmål om å jobbe som frivillig, kontakt frivillig@parkenfestivalen.no

Som frivillig i Parken får du mulighet til å være med å skape verdens beste festival, til verdens beste publikum, med verdens beste frivillige.
Jo tidligere du registrerer deg, jo større sjanse er det for at du får akkurat den jobben du ønsker deg.
Vårt utgangspunkt er at du som frivillig må være 18 år, men på noen områder vil vi ha bruk for deg mellom 16-18 år.
På noen arbeidsområder har vi en dag jobb og en dag fri.
I hovedsak gjelder 1 dag fri/1 dag på i bar og bongsalg.
 
Grunnet nye regler i bokføringslovgivningen er vi påkrevd å føre personallister med fødselsnummer (11 siffer). Fødselsnummer er ikke en sensitiv personopplysning og vi vil kun benytte nummeret i forbindelse med en eventuell kontroll fra myndighetene.
Mer informasjon om dette finner du HER!

Dette kan du gjøre som frivillig:
 
BARPERSONALE
Som frivillig i bar må du være en god selger, være positiv og utadvendt, du må takle høyt temp og stress, og være i stand til å si nei til de som har fått i seg nok alkohol.
Erfaring fra bar og servering er en fordel.

BONGSALG
Som bongselger må du være ryddig og organisert, ha gode regneferdigheter, og være i stand til aktivt salg. God stressmestring og serviceinstilling må også til.
Bongselgere er enten stasjonert på fast utsalgssted eller gående på området.

Billettsalg – Akkreditering – Armbånd – Inngang
I forkant av festivalen har vi behov for personell til billettsalg og påsetting av armbånd. Er du ansvarsbevisst, jobber godt under press og kan stille opp denne uka før det braker løs, er dette kanskje noe for deg.

For å få publikum og akkrediterte inn på festivalområdet trenger vi frivillige som sjekker billetter og leverer ut akkrediteringer. Her er det trøkk, så dette er ikke en jobb for lettskremte. Ønsker du å være i fronten der det skjer, så er dette stedet for deg!

Transport:
Å være sjåfør for festivalen krever at du har kjørt mye bil tidligere. Og at du er en stødig, rolig sjåfør. I tillegg er det en fordel å være kjent i byen. Festivalens transportavdeling håndterer kjøring av artister, utstyr, og diverse runneroppdrag (innkjøp, levering/henting av utstyr).

Merchendise:
Fra eget telt på festivalområde selges merchandise for festivalen og artistene. Her er det en fordel med erfaring fra pengehåndtering/salg.
 


Miljøgruppa:
En av de viktigste jobbene man kan gjøre! I august 2008 ble Parkenfestivalen første gang sertifisert som Miljøfyrtårn. Det stilles strenge krav til grønne arrangementer, og festivalen oppfordrer derfor frivillige til å bli med i Miljøgruppa. Så er du opptatt av miljøet, og ønsker å bidra til at Rensåsparken ser bra ut under festivalen og etterpå, meld deg på Parkens Miljøgruppe. Her er det mulig for deg under 18 år å melde deg som frivillig.

Servering mat:
Bli med å server mat til sultne festivaldeltakere, fra Parkens matbod. Vi søker folk som har jobber med matsalg/servering før, og som er serviceinnstilt, positiv og utadvendt!

Frivilligservice:
For at alle våre flinke frivillige skal ha en fin opplevelse på jobb for Parkenfestivalen, er det viktig at vi også husker på å ivareta de som gjør en super innsats for publikum og artister. Derfor trenger vi også noen som tar vare på de frivillige, serverer kaffe, motiverer, sprer glede og sørger for at stemningen er på topp.

Tilgjengelighetsvert:
I Parken er vi opptatt av at publikum med ulike funksjonshemninger skal ivaretas og gis en best mulig festivalopplevelse. 
Som tilgjengelighetsvert er det din oppgave og sørge for akkurat det. Du skal være tilgjengelig på området for å yte praktisk bistand for det behovet som måtte oppstå.

Registreringen startet 23.mars 2018.