Artister 2019/CEZINANDO
Til oversikten
Hovedscena
CEZINANDO

Det har skjedd ikke så rent lite siden Cezinando som ”Årets Urørt” åpnet Parkscena og Parken 2016 foran noen få hundre nysgjerrige publikummere. Det de fikk oppleve var en potensielt stor artist i emning, men de færreste hadde vel trodd at han kun et år etter har blitt et av Norges aller største navn i musikknorge, og han har i tillegg en gryende karriere i hele Skandinavia, godt hjulpet av NRK-serien Skam og låten ”Håper du har plass”.

For bransjen har 22 år gamle Kristoffer Cezinando rukket å utmerke seg på den norske hiphop-scenen i flere år allerede. 16 år gammel slapp han debut-EPen ”Cez 4 Prez”, og to år senere fulgte han opp med sin første fullengder ”framtid:sanntid”. Låta «€PA», som han senere vant Urørtfinalen 2016 med, fikk raskt tung rotasjon på radio, og i juni 2016 ble albumet ”Barn Av Europa” sluppet til fantastiske kritikker. En samlet musikkpresse og en stadig voksende fanskare har applaudert Cezinandos helt unike musikalske univers siden. Han er en rapper som skiller seg fra mengden, både i tekst, melodi og karakter. I november 2016 vant han prisen for ”Årets nykommer” på P3 Gull, og under Spellemannsprisen kort tid etter vant han i kategorien ”Årets tekstforfatter”, i konkurranse med knallsterke navn som Stein Torleif Bjella, Jenny Hval, Kaja Gunnufsen og Karpe Diem. Han var dessuten også nominert i kategoriene ”Årets urban” og ”Årets album”.

6. oktober 2017 slapp han oppfølgeren ”Noen ganger og andre”, og det også til strålende mottagelse. Albumet suste rett inn på førsteplass på VG-Lista Topp 40 og flere av låtene fikk umiddelbart tung radiorotasjon.

Cezinando har markert seg som en enestående liveartist også, og har tatt konsertgjengere landet over med storm med sine eksplosive liveshow.