Skogen 2018

Påmeldingen er startet!

Vil du spille på Parkenfestivalen?

De to største scenene på Parkenfestivalen er (snart) fullbooket, men det er ennå noen ledige plasser på programmet. I kveld starter påmeldingen til Skogen, scenen som gir unge band og artister muligheten til å stå på samme plakat som blant annet A-Ha, Zara Larsson og MØ.
Den nye scenen Skogen så dagens lys for første gang under fjorårets utgave av Parken, og ble umiddelbart varmt mottatt av publikum i Rensåsparken. Bodø Nu skrev at «Parkens minste scene var også dens største seier», og her får publikum for alvor muligheten til å oppdage hva som rører seg av unge lokale band og artister.
– Parkenfestivalen har siden starten hatt fokus på å følge lokale artister «hele veien», noe Sondre Justad, Bendik, Kråkesølv og etterhvert Virkelig er gode eksempler på. Med en egen scene for lokale talenter får vi vist frem hvor mye spennende som skjer. Dette er artister vi håper å se på hovedscenen om ti år!

Nytt av året er at Parken har vært representert på rockemønstringen under festivalen Rock mot Rus på Andenes. Der ble Tromsø-bandet A Million Pineapples plukket ut til å spille på årets festival i konkurranse med 30 andre band fra hele Nord-Norge. A Million Pineapples lager vindskeiv indie-pop, og det unge bandet skal også spille på Buktafestivalen i år. Der skal de spille sammen med bodøbandet Regnvær som vant årets Rock mot Rus, og som spilte på Skogen- scenen i 2017.
Skogen er et samarbeid mellom Antihype og Parkenfestivalen. Antihype ble etablert på initiativ fra Parken og Bodø kommune i 2016, og er en støttespiller for unge artister og bransjefolk i Nordland. Sammen vil de to aktørene plukke ut fem unge band og artister som skal stå på årets festivalplakat.

Vi er veldig fornøyde med å fortsette samarbeidet med Antihype om Skogen-scenen. De har veldig god oversikt over hva som rører seg, og vet hva som gror av artister i den lokale underskogen.
Vårt inntrykk er at det kryr av gode band om dagen, og vi gleder oss veldig til å lytte på alle påmeldingene. For oss er det ett av årets høydepunkt, sier Thomas Litangen i Antihype.
Vi ønsker oss påmeldinger fra band i alle sjangere og fra alle kanter av Nordland, fortsetter han. I 2017 sto Regnvær, Hobbel, Housefliden, Torbo/Vieno, Ola Strand og Smash Wavet på scenen.
Åsa Nygård Wik fra sistnevnte band legger ikke sjul på at det var en stor opplevelse.
Skogen-scenen ga oss muligheten til å være med på et stort arrangement som Parkenfestivalen, og se navnet sitt på samme plakat som store artister som Kygo og Franz Ferdinand var utrolig artig! Å se hele området rundt scenen stappfullt med folk som danset til våre låter i fantastisk sollys er ikke noe alle sekstenåringer får oppleve, og noe vi kommer til å huske som en av våre aller største opplevelser.

Påmeldingsfrist er 1.juni 2018

Påmeldingslink finner du på siden her!