Ektefølt popmusikk fra Gabrielle

Endelig får Parkenfestivalen oppleve en av landets beste leverandører av ektefølt popmusikk de siste årene.

Én ting er å levere låter som gjør sin seiersgang på radio, på fest og som generelt soundtrack til selve livet. Låtene skal selvsagt leveres til publikum også, noe Gabrielle og bandet hennes gjør på en måte som kommer til å overbevise selv den mest innbitte skeptiker. Han eller hun som tror de bare husker landeplagen «Ring Meg», kommer til å få seg drøye førti minutter med gledelige overraskelser i Rensåsen. Bare tanken på hvordan «Fem Fine Frøkner» kommer til å knalle ut over PA-anlegget kaller på god- følelsene. For det er selvsagt dét musikk handler om til syvende og sist; følelser.

Som manager for Gabrielle er kanskje Lars K. Hustoft inhabil når han beskriver noen av følelsene han får når han følger henne fra konsert til konsert. Eller er det kanskje akkurat dét engasjementet – bokstavelig talt – som gjør at han ikke er inhabil? Lars har latt Parkenavisa låne teksten han la ut på Facebook idet vi ser Gabrielle de siste sekundene før hun går ut på scenen:

«Jeg får frysninger hver eneste gang. Det siste minuttet før hun går på scenen. Tusenvis står og roper ’Gabby! Gabby!’ Og hun som står der smånervøs bak scenen og tripper. Hun som har skrevet hver eneste låt, hun som har tatt kontroll over alle aspekter av sin egen karriere, hun som alltid lar det handle om musikk og ikke showbiz. Det gir meg ståpels å se hvordan hun går fra å være smånervøs bak scenen, til hvordan hun griper publikum og gjør jobben fra det sekundet hun går ut på scenen. Gabrielle er i en egen liga, og jeg er så glad i henne, og takknemlig for at jeg får oppleve disse øyeblikkene. Kom dere på konsert folkens, og kjenn litt ekstra på de første sekundene.»

TEKST: KNUT FOLKESTAD
FOTO: PRESSEFOTO

Les hele Parkenavisa her