Artister 2017

Nordnorsk pop-håp, nordnorsk alvefalsett, svensk kvalitets hiphop, kanskje Norges beste band de siste 30 årene, en av Norges mest kredible artister og en som er veldig hypp på å lage fest, er alle klare for Parken 2017!

Matoma
Parkenfestivalen har markert seg som en festival som har vært med på å oppdage kommende EDM-stjerner før de virkelig ble store. Kygo er et eksempel, MATOMA et annet. MATOMA holdt på å bli avlyst til Parken 2015 pga en stor festival i USA han ikke kunne si nei til. Løsningen ble at vi satte han på grytidlig fredag for å få kabalen til å gå opp. Begge parter har følt at han ikke helt har fått vist hva han er god for, så når sjansen endelig bød seg, så måtte vi bare sørge for at MATOMA kan komme og lage skikkelig fest med alt som det hør seg og bør for sjangeren. Stikkord er spektakulære visuelle effekter og pyro i alle varianter. Det blir garantert en fest! Les mer her.

Ane Brun
Endelig er det klart for en av Norges mest kredible artister til Parken. Ane Brun spiller tidlig lørdags ettermiddag, og hun ankommer med et rykende fersk album i ermet. Les mer her.

deLillos
deLillos debuterte som band i 1984 og har siden vært et av de mest markante bandene vi har hatt i Norge. Som et av ”De fire store” bandene sammen med Jokke & Valentinerne, Raga Rockers og DumDumBoys, var deLillos med på å definere norsk rock på morsmål. Les mer her.

Colter Wall
Countrysensasjon med en stemme man sjelden hører. Se for deg en blanding av Sivert Høyems dybde, Mark Lanegans sin mørke hese rasping og Johnny Cash sin autoritet, så får man kanskje et bilde av hva vi snakker om her. Colter Wall er rett og slett den beste nye artisten vi har hørt på år og dag. En slik artist man bare drømmer om å få lov å oppdage. En artist som gir en trua på verden igjen. Stikkord er inderlig, ekte, nært og autentisk!

JanOve
Frontfiguren i Kaizers Orchestra redefinerer seg selv som artist, men er samtidig umiskjennelig lik seg selv. Janove er for de fleste kjent som en av Skandinavias mest markante frontfigurer fra tiden med folkekjære Kaizers Orchestra. Sist han stod på scenen var for over tre år siden, sammen med gamlebandet han kaller «Moderskipet». Den gangen avsluttet han Kaizer-kapittelet med åtte kvelder på rad foran over 40.000 publikummere i DNB Arena i Stavanger.
Nå legger han første stein alene med flunkende nytt album og rykende ferskt liveshow. Det vil si, helt alene er han ikke. Han har satt sammen et band fra den absolutte øverste hylle!

Fantastic Negrito
Fantastic Negrito vant nettopp Grammy i USA for det uovertrufne albumet ”The Last Days Of Oakland” i kategorien ”Best Contemorary Blues album”. Vi snakker om en salig blanding av blues, deltablues, soul og gospel, eller som de selv kaller det, ”black roots music for everyone”.

Minor Majority
Publikumsfavoritt og spellemanssvinner åpner lørdagen! Få band har sterkere fotfeste hos publikum i Bodø enn Minor Majority. I et historisk persepktiv betyr de også mye for Parken, i og med at de var et av de første bandene som takket ja til å spille i Parken i oppstartsåret 2006. Det er på høy tid at de er tilbake igjen, og de vil bli en perfekt start på lørdagen i Rensåsparken.

The Veils
Londonbaserte The Veils, med frontfigur Finn Andrews i spissen, sammenlignes ofte med Nick Cave og David Bowie når de opptrer. Dette mye på grunn av samme evnte til å framstå nesten som besatt når de er på scenen, og man skjønner fort hvorfor David Lynch har valgt å ta han med i de nye episodene til legendariske ”Twin Peaks”. The Veils har gitt ut fem kritikerroste album, og fjorårets ”Total Depravity” florerte på flere lister over årets album for 2016!

Greni
Under navnet Greni er Bigbang-vokalist Øystein Greni nå soloartist. Debutalbumet ”Pop Noir” kom ut i dag, og første singel ”Hold” har hatt heftig rotasjon på alle kanaler i hele vinter. Med seg på scenen har han et knippe av landets absolutt beste musikere, der vår egen Petter Unstad trakterer bassen.

SEEB
Simen Eriksrud og Espen Berg dannet SEEB. De har laget musikk sammen i mange år, og skrevet låter for blant annet D´Sound, Donkeyboy og Bertine Zetlit. I dag har de også fått med seg Nick Strand, og de nyter stor internasjonal suksess for tiden. De tok en akustisk låt og omgjorde den til den nest mest spilte låten globalt i fjor. Vi snakker om monsterhiten ”I Took A Pill In Ibiza”, en låt de har fulgt opp med ”Breath”, ”What Do You Love” og nå nylig med den nye singlen ”Under Your Skin”!

First Aid Kit
Den perfekte festivalbookingen! Svensk søskenduo som tok verden med storm med den vakre og nostalgiske countryperlen ”Emmylou”, og låter som ”My Silver Lining” og ”The Lions Roar”. Et fyrverkeri live som er som skapt for festivaler. Toppet listene i Norge med forrige utgivelse, og er aktuelle igjen nå med singelen ”You Are The Problem”.

Silvana Imam
Silvana Angelina Imam er født og oppvokst i Sverige, med en mor fra Litauen og en far fra Syria. Hun debuterte med albumet ”Rekviem” i 2013 og har kjapt blitt en av de mest toneangivende artistene i Sverige. Tidligere i år ga hun ut det knallsterke albumet ”Naturkraft”, et album som befestet hennes posisjon som en av Sveriges aller viktigste artister om dagen. Les mer her.

Kristian Kristensen
Mange drar nok kjennskap på Kristian Kristensen fra både X-faktor og ikke minst The Voice, men han ble for alvor kjent når han i 2015 gikk til topps i NRK P3 sin Urørt konkurranse. Interessen var umiddelbar, og han fikk kjapt platekontrakt, noe som ga han god tid til å fokuserer på å skrive og spille inn ny musikk. Les mer her.

Kajander
Kajander fra Lofoten fikk våren 2016 umiddelbar suksess med debutsingelen «E du den du vil vær?». Låten ble Ukas Urørt og B-listet på NRK P3. Dette resulterte i en mengde festivaler og konserter den påfølgende sommeren. Kajander er klar for Parkenfestivalen og Parkscena 2017. Les mer her.

Kråkesølv
Et av Norges absolutt beste rockeband, spellemannsvinnere, med fem album på samvittigheten, skal endelig spille på Hovedscena under Parken.

John Olav Nilsen & Nordsjøen
Tre år etter at John Olav oppløste gjengen, gjenoppstår han med Nordsjøen, og det låter akkurat like bra som før. Herlige låter som oser av 80-tallets The Cure og The Smiths, med sterke tekster på morsmålet.

Ary
ARY har på kort tid etablert seg som et av de mest spennende artistnavnene i Norge, og ble for alvor satt på kartet med låtene «Higher» og «Telescope» med Carl Louis, og nå nylig med låten ”the Sea” som er introlåten til serien ”Nobel”. Hun er kåret av en samlet norsk musikkbransje som the one to watch , og med fantastiske konserter rundt i Europa og Norge, har hun tiltrukket seg enorm interesse. Hennes drivende elektroniske pop, unike stemme og sterke låter gir henne en stadig økende fanskare her hjemme og i utlandet.

Gabrielle
Gabrielle Susanne Solheim Leithaug, bedre kjent som Gabrielle, er atter et bevis på at man godt kan være med i både Idol og X-faktor, uten å vinne, men likevel få en artistkarriere de færreste kan drømme om. Med hits som ”Ring meg”, ”Bordet”, ”Regn fra blå himmel” og ikke minst ”Fem fine frøkner” som nå har fått en enorm oppsving i hele Skandinavia på grunn av SKAM, så har Gabrielle befestet sin posisjon som Norges ukronede popdronning!

The Mystery Lights
Et av de beste nye bandene som høres ut som om de egentlig kom ut for 50 år siden. Eller for å sitere Egon Holstad: ”Det låter helt fantastisk, helt på grensen av det klisjéfylte. Her er nemlig alle elementene til stede. Et sylskarpt sound med masse diskant, desperat vokal med vreng, ekstremt kvasse gitarer og en trommis som ikke bare komper bandet, men som finner på masse uforutsigbart og rart inni hver låt. Elsker slike trommiser”.

Franz Ferdinand
Franz Ferdinand er et av det siste tiårets mest markante britiske indieband. Glasgow-bandet blander postpunkt, new wave og disco til en spretten, dansbar blanding. Hitlåten ”Take Me Home” kom ut i 2004, men har blitt massivt brukt i diverse spill, noe som har ført til at albumet den er hentet fra, figurerte på listene her i Norge både i 2004,2005 og i 2006.

KYGO
Parkenfestivalen kan faktisk skryte på seg å ha vært blant de aller første som oppdaget og annerkjente potensialet til Kyrre Gørvell Dahl, bedre kjent som KYGO i dag. Han ble verdens første artist til å bli streamet 1 milliard ganger, og på tur til å bli den første som passerer to milliarder streams. Per definisjon en av verdens absolutt største artister, og Parken er en av kun tre festivaler KYGO gjør i Norge i 2017!