Artister 2017

Nordnorsk pop-håp, nordnorsk alvefalsett, svensk kvalitets hiphop, kanskje Norges beste band de siste 30 årene, en av Norges mest kredible artister og en som er veldig hypp på å lage fest, er alle klare for Parken 2017!

Matoma
Parkenfestivalen har markert seg som en festival som har vært med på å oppdage kommende EDM-stjerner før de virkelig ble store. Kygo er et eksempel, MATOMA et annet. MATOMA holdt på å bli avlyst til Parken 2015 pga en stor festival i USA han ikke kunne si nei til. Løsningen ble at vi satte han på grytidlig fredag for å få kabalen til å gå opp. Begge parter har følt at han ikke helt har fått vist hva han er god for, så når sjansen endelig bød seg, så måtte vi bare sørge for at MATOMA kan komme og lage skikkelig fest med alt som det hør seg og bør for sjangeren. Stikkord er spektakulære visuelle effekter og pyro i alle varianter. Det blir garantert en fest! Les mer her.

Ane Brun
Endelig er det klart for en av Norges mest kredible artister til Parken. Ane Brun spiller tidlig lørdags ettermiddag, og hun ankommer med et rykende fersk album i ermet. Les mer her.

deLillos
deLillos debuterte som band i 1984 og har siden vært et av de mest markante bandene vi har hatt i Norge. Som et av ”De fire store” bandene sammen med Jokke & Valentinerne, Raga Rockers og DumDumBoys, var deLillos med på å definere norsk rock på morsmål. Les mer her.

Silvana Imam
Silvana Angelina Imam er født og oppvokst i Sverige, med en mor fra Litauen og en far fra Syria. Hun debuterte med albumet ”Rekviem” i 2013 og har kjapt blitt en av de mest toneangivende artistene i Sverige. Tidligere i år ga hun ut det knallsterke albumet ”Naturkraft”, et album som befestet hennes posisjon som en av Sveriges aller viktigste artister om dagen. Les mer her.

Kristian Kristensen
Mange drar nok kjennskap på Kristian Kristensen fra både X-faktor og ikke minst The Voice, men han ble for alvor kjent når han i 2015 gikk til topps i NRK P3 sin Urørt konkurranse. Interessen var umiddelbar, og han fikk kjapt platekontrakt, noe som ga han god tid til å fokuserer på å skrive og spille inn ny musikk. Les mer her.

Kajander
Kajander fra Lofoten fikk våren 2016 umiddelbar suksess med debutsingelen «E du den du vil vær?». Låten ble Ukas Urørt og B-listet på NRK P3. Dette resulterte i en mengde festivaler og konserter den påfølgende sommeren. Kajander er klar for Parkenfestivalen og Parkscena 2017. Les mer her.